Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Tur-guide > Tur-guide Costa del Sol > Marokko-generelt >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Marokko-generelt i Spanien

Information om Marokko-generelt i Spanien. En række nøgleord: en guide over byerne langs kysten..

Mange turister vælger at tage en dag ud af deres ”travle” kalender, for at tage på en endagstur til Afrika. Selve sejlturen tager kun et par timer og mange charterselskaber og lokale rejsebureauer arrangere hver dag, sådanne ture. Marokko er muslimsk med 25. mio., indbyggere, fordelt på et areal der er 11 gange så stort som Danmark.

Turen til Afrika kan sagtens være højdepunktet på ferien, og mange føler at sejlturen, selvom den er kort, er en uforglemmelig eventyrrejse, hvor man kan være heldig at kunne se legende delfiner. Undervejs på sejlturen har man udsigt til de majestætiske Rif-bjerge, og det at gå i land på det afrikanske fastland betager alle.

Ceuta
Denne by som ligger i Marokko, er under spansk styre. Den har 70.000 indbyggere, som er klumpet sammen på 19 km2. De spaniere som bor her er næsten mere spansksindede end noget andet sted og er meget stolte over deres historiske fortid. Marokko har altid prøvet at få indlemmet området, men Spanien hævder at Ceuta aldrig har tilhørt Marokko og derfor skal forblive spansk.

Byen blev grundlagt af fønikerne, men blev senere erobret at romerne. I 1415 blev byen portugisisk, men i 1640, da Portugal og Spanien atter skiltes, blev byen så spansk. Ceuta er et toldfrit område og mange spaniere kommer dertil for at købe billig spiritus, parfume og cigaretter.

Melilla
Melilla har på trods af at den er mindre end Ceuta, holdt afstand mod arabiske anslag i mere end 500 år. Byen har 65.000 indbyggere fordelt på 12,3 km2, og blev spansk næsten 100 år før Ceuta. Melilla var oprindelig en fønikisk koloni, som senere blev erobret af romerne og vestgoterne. I 1492 blev den brugt som forsvarslinie, så maurerne kunne bremse eventuelle fremstød fra Afrikas nordkyst i tide.

Melilla trækker ikke nær så mange turister som Ceuta gør, på grund af, at det tager 7½ time fra Málaga med skib. Dette er en skam, for Melilla er en virkelig hyggelig by og i forhold til Ceuta som er en kedelige forretningsby, har Melilla både fine strande og en gammel bydel med et skær af romantik. Her kan man også opleve at fire kulturer mødes, her lever nemlig både kristne, arabere, jøder og hinduer.

Hvis man hellere vil til en afrikansk by i Marokko, kan man vælge at tage til Tanger og Tetuán hvor de fleste turister da også tager til. Her kan man meget hurtigt opleve, at der selvom der ikke er så lang fra Europa, alligevel er meget langt fra det vi kender. Her vil man kunne opleve slørbeklædte kvinder og slangetæmmere. En eksotisk og fremmedartet rejse, næsten som i en tidsmaskine. Man skal dog lige være opmærksom på, at når man ankommer, vil der højst sandsynligt være fyldt med marokkanere, som er parat med alt hvad man kan komme på. Disse tilbud skal dog bare ignoreres, så man kan komme videre og opleve det virkelige Marokko.

Tanger
Tanger har 315.000 indbyggere og ligger smukt der hvor Middelhavet og Atlanterhavet mødes. Dette er byen hvor de fleste turister fra Solkysten tager til og derfor bærer byen også præg af, at her mødes det islamiske Nordafrika med det kristne Europa. Byen har en meget lang og dramatisk historie, som først ”ender” i 1956 hvor byen blev marokkansk.

Seværdigheder:
Grand Socco
Dette er Tangers største markedsplads og er næsten hele dagen fyldt med handels- og købmænd, som prøver at sælge at hvad sælges kan. Her gælder det om at have god tålmodighed og ikke lade sig presse til at købe noget. Bag ved Grand Socco ligger Sidi Bouabid-moskeen.

Mendoubia-parken
Parken var i sin tid der hvor sultanens repræsentant opholdt sig og rummer i dag en prægtig samling bronzekanoner, hvoraf den ældste er fra 1600-tallet. Her oppe fra har man en flot udsigt ud over den gamle bydel.

Kasbah
Dette er Tangers gamle fort, hvor sultanerne holdt hof. Man kan i dag se de massive fæstningsmure og opleve slangetæmmere eller se ud over havnen og Gibraltar-strædet. Der er indrettet et museum for marokkansk kunst på det gamle sultanpalads, Darel-Makhzen.

Petit Socco
Dette er, som navnet antyder, et lille marked, hvor man kan sidde på de mange fortovscafeer og nyde lidt drikkelse. Dette var i tidligere tid opholdssted for byens prostituerede.

Grand Mosgue
Moskeen blev bygget fra 1672-1727 af sultan Moulay Ismail. Der er dog adgang forbudt for ikke-muslimer. Nedenfor moskeen ligger en lækker badestrand, hvor man dog skal passe på sine værdier.

Tetuán
Byen har 475.000 indbyggere og ligger 40 km inde i landet fra Ceuta med Rif-bjergene i baggrunden. Byen blev først for alvor til i 1400-tallet, da mauriske flygtninge kom dertil fra Granada og det sydlige Spanien. Byen blev mod slutningen af 1600-tallet til en jødisk koloni, der udviklede handlen med Europa.

I centrum hvor jødekvarteret og den nye bydel støder sammen, står den monumentale Place

Hassan II. I den nordlige del af pladsen ligger Kalif-palads fra 1600-tallet, hvor man tydeligt kan se at arkitektur og indretning viser de tætte bånd mellem Marokko og Andalusien.

 

 

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer